Educația copiilor între limite și autonomie

Atelier pentru părinţi cu Monica Reu
Timişoara, sambata, 7 noiembrie, 14.00-17.00

Multi părinți din ziua de azi, în acord cu cercetările ultimelor decenii în domeniul psihologiei si dezvoltării copilului, conştientizează că educaţia făcută cu prea multă critică şi rigiditate afectează profund gradul de încredere în sine al fiinţei umane. Drept urmare, ei aleg să le ofere copiilor lor o educatie fără pedepse şi constrangeri dăunătoare, o educaţie care ţine cont de nevoile copiilor, care se bazează pe încurajarea alegerii şi pe independenţă… Dar cum ştim că nu mergem prea departe cu această libertate? Când şi de unde încep limitele intr-o educaţie care respectă nevoile copilului?

Este întrebarea pe care o vom explora în detaliu în acest atelier de comunicare empatică pentru părinţi, în care vom învăţa să trasăm limite conştiente şi sănătoase pentru noi înşine, copii şi relaţia pe care o construim împreună.

Atelierul va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie (14:00 – 17:00) la sediul Babel Education, spl. Tudor Vladimirescu nr. 9/9.
Taxa de participare: 90 lei/persoana sau 160 lei/cuplu (în cazul în care participă ambii părinți). Clientii Babel si al partenerilor în organizarea evenimentului beneficiaza de un tarif special de 80 lei/persoana sau 150 lei/cuplu (în cazul în care participă ambii părinți).
Pentru înscrieri și alte detalii folosiţi adresa de e-mail office@babelcenter.ro sau nr. de telefon 0722230452 (Manuela Murariu).


Monica Reu

Formator

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui mode de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiaș an a demarat programul Educație empatică – CNV pentru părinți , din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie și armonie în viața de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Ematică s-a bucurat de succes în București, Cluj Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Iași, Târgu Mureș, Constanța și ... Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-p programul Educație Empatică în școală și grădiniță, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sînpetru.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiți pe www.nonviolenta.ro.