"Săptămâna profesorilor altfel"
5-9 septembrie 2016

Ești dascăl?
Îți place să predai?
Vrei să descoperi idei noi gata de implementat în noul an școlar?

Trăiește valorile Babel și inEDU
Cooperare/ Implicare/ Inspirație/Bucurie/

în 5 zile de ateliere nonformale

Luni: Activități de formare a echipei
Marți: Storytelling, Teatru
Miercuri: Metode active (nonformale)
Joi: Tehnologie și Inovație
Vineri: Activități inteligență emoțională

Invitati speciali: ILI Hungary (International Language Institute) prin programul Erasmus+

Programul atelierelor:

Luni
5 Septembrie
Marti
6 Septembrie
Miercuri
7 Septembrie
Joi
8 Septembrie
Vineri
9 Septembrie
IMPREUNAPOVESTEACTIUNETEHNOLOGIE si INOVATIEEMOTIE
Sa devenim un grup
Activitati de formare a grupului, conectare si construire a comunitatii
Fiecare, un povestitor
Activitati de storytelling și teatru
Implicare maximă
Activități ce readuc energie, entuziasm și participarea tuturor
Superputeri la clasa
Instrumente pentru copii si profesori
Creștem în armonie
Activități de dezvoltare socio-emoțională
9.30-11.00 Andreea Costas
11.30-13.00 Victor Dragos
10.00-13.00 Daniela Stuparu si Andreea Popa - Storytelling
14.00-16.00 Daniela Silindean -Teatru
16.30-18.00 Victor Dragos - Creare povesti cu ajutorul improvizatiei
9.30-13.00 Metode active - Andreea Popa
14.00-15.30 Victor Dragos - Teatru forum
16.00-17.30 - Muzica (Andrada Sorca)
10.00-13.00 Metode interactive prin tehnologie Roland Straub
13.30- 16.30 Ana Fit - Instrumente creative pentru rezolvarea problemelor
17.00-18.30 Julia Dudas (ILI) Proiectele Erasmus+ -perspective europene pentru profesori
9.00-13.00 Gestionarea conflictelor prin metodele Comunicarii Nonviolente (Manuela Murariu + Monica Diaconu)
14.00-15.30 Atelier de educație rațional-emotivă și comportamentală -psih. Adela Dragomir
16.00-18.30 Imaginea emotiilor - Atelier de desen pentru profesori (Andrew Wright -ILI)

Atelierele au loc la sediul Babel, Spl. Tudor Vladimirescu, nr.9 (vis-à-vis de restaurantul Flora).



Despre ateliere si facilitatori

 

Atelier de educație rațional-emotivă și comportamentală - psih. Adela Dragomir

Adela Dragomir

Atelierul de educatie rațional-emotivă și comportamentală pentru profesori este un program de conștientizare și dezvoltare a competenţelor socio-emoţionale menite să îi ajute să se auto-dezvolte în și prin munca lor zilnică cu copiii.

Educația rațional-emotivă și comportamentală (EREC)

  • are la bază teoria lui Albert Ellis și se înscrie în cadrul abordărilor psihologice cu angajament cognitiv-comportamentale
  • ideea centrală a acestei teorii/ filosofii de viață este că nu evenimentele în sine ne perturbă, ci felul în care le evaluăm
  • felul în care evaluăm evenimentele și interacțiunile cu ceilalți, viața, în general, poate genera probleme emoţionale şi comportamentale care au influență majoră în procesul de instruire și auto-dezvoltare

Atelierul ne reactualizează principiile gândirii raționale, ne asistă în identificare credințelor iraționale, care stau la baza emoțiilor și comportamentelor disfuncționale.

 

Metode de educaṭie activ-participative - Andreea Popa

Andreea Popa

Din întâlnirile cu partcipanṭii la cursurile ṣi trainingurile pe care le-am facilitat, fie ei copii, adolescenṭi sau adulṭi, cât ṣi din propriile experienṭe de învăṭare, am ajuns să valorizez implicarea, curiozitatea, dorinṭa de a experimenta, de a descoperi, de a cunoaṣte - elemente legate firesc, aṣ spune, de învăṭare. Vă invit în cadrul atelierului, să experimentam ṣi să ne echipăm cu metode si instrumente utile pentru a crea un mediu plăcut de învăṭare, în care participanṭii sunt implicaṭi, activi, dar ṣi conectaṭi ṣi reflexivi. Cred cu tărie că învăṭarea nu înseamnă doar achiziṭie de informaṭii, că la ṣcoală poate fi interesant ṣi distractiv ṣi vă invit să ne (re)descoperim energia, creativitatea ṣi pofta de a crea exprienṭe valoroase de învăṭare la clasă.

Detalii

Durata: 3.5 h

Activităṭile propuse au ca obiective: autocunoaṣterea ṣi cunoaṣterea celorlalṭi, conectarea la sine ṣi la grup, comunicarea ṣi cooperarea, întărirea spiritului de echipă, gândirea analitică, flexibilitatea, creativitatea, managementul resurselor personale, organizarea, orientarea în spaṭiu, eliberarea de energie ṣi dobândirea bunei dispoziṭii.

Principii ce stau la baza învăṭării împreună: cooperare, mediu sigur, bazat pe încredere ṣi sprijin reciproc, dechidere, autonomie, bucuria implicării.

Despre mine:

Absoventă de filologie, pasionată de limbi străine ṣi de educaṭie în general, mă bucur de întâlnirile cu studenṭii mei, de dialogul cu colegii ṣi cu experṭi in domeniu, în cadrul echipei Babel, din 2009. Alături de predat, încă din anii studenṭiei, m-am implicat activ în sectorul ONG, în domeniul educaṭiei nonformale ṣi a trainingului, în diverse proiecte locale ṣi naṭionale dedicate tinerilor. Ca trainer ṣi membru al asociaṭiei Babel Education, am organizat ateliere dedicate profesorilor ṣi lucrătorilor de tineret, am organizat ṣi facilitat traininguri în cadrul proiectelor internaṭionale de tip schimb de tineri sau curs dedicat lucrătorilor de tineret, prin programul Erasmus+. (Storytelling: Senses and Competences, Timiṣoara, februarie 2015, Storytelling in Action, Timiṣoara, iunie 2015). Am participat la numeroase traininguri ṣi conferinṭe internaṭionale pe tema educaṭiei nonformale, storytelling-ului, comunicării non-violente, dezvoltării personale ṣi a competenṭelor de angajabilitate (Storytelling and Creative Writing, Ungaria, august 2013, Conferinṭa Recognising Experiential and Accredited Learning, Scoṭia, martie 2015, Get Storied, Italia, august 2015, etc.)

 

Instrumente creative pentru rezolvarea problemelor - Ana Fiț

Ana Fit

Un workshop menit sa fie util pentru toti profesorii, indiferent de materia pe care o predau la clasa si grupul cu care lucreaza.

In cadrul acestuia profesorii vor avea ocazia sa descopere cateva instrumente simple, utile pentru abordarea creativa a provocarilor cu care se confrunta in activitatea lor de dascali.

Durata: 3h

Facilitator: Ana Fiț - Trainer & Youth Worker, Voluntar Babel Education

 

Storytelling in educatie - Daniela Stuparu

Daniela Stuparu

Povestile nu sunt destinate doar anilor copilăriei. Storytellingul este o metodă utilizată cu succes in multe domenii, de la educație până la mediul afacerilor. Vă invităm la o sesiune de Storytelling, cu ṣi despre poveṣti, în care vom vedea cum putem utiliza poveștile în activitatea la clasă pentru a ne atinge obiectivele sau a face invatarea mai atractivă și facilă

Daniela-Valentina Stuparu - trainer de limba germană în cadrul Babel Center, vicepreşedinte Babel Education. Facilitator seria de Workshopuri Învăţarea de la pasiv la activ, în cadrul Educafé- proiect Babel Education.A participat la o serie de workshopuri internaţionale. The Compassionate Classroom cu Penny Wine- 2014, Education for Tomorrow- Slovenia 2015, Get Storied- Italia 2015.

 

Conflictele și situații dificile în sala de clasă - Manuela Murariu / Monica Diaconu

În această sesiune interactivă vom învăța să deslușim conflictele și situațiile dificile întâlnite în sala de clasă cu ajutorul instrumentelor comunicării nonviolente, un model de comunicare dezvoltat de dr. Marshall Rosenberg în S.U.A. și preluat cu succes în școlile din Suedia. Odată ajunși la adevăratul motiv al unui comportament ni se deschide calea spre conectare și rezolvare, astfel putem alege să părăsim drumul rușinii și al condiționării la care noi înșiși am fost frecvent expuși pe parcursul traiectuluil nostru în calitate de copii și elevi.

Manuela Murariu Monica Diaconu
 

Metode interactive prin tehnologie - Roland Straub

Roland Straub

Predau germana si engleza la Babel Center si o fac cu multa pasiune de ceva timp. Imi place sa predau folosind tot timpul metode noi in educatie pentru ca invatarea cursantilor sa fie cat se poate de simpla si distractiva. Cred ca invatarea se intampla cel mai bine prin colaborare si comunicare. Multe aplicatii ne ofera posibilitatea de a le folosi pentru a face aceasta cooperare in in timpul invatarii mai simpla.

Vom invata impreuna cum sa folosim aplicatiile cel mai des utilizate de cursanti si poate chiar si de noi pentru apune invatarea si predarea intr-un mediu mai interactiv, unde toti se simt bine invatand impreuna. Vom invata despre cum sa folosim Instagram, Facebook si aplicatiile Google, dar si multe alte aplicatii online (gratuite) cum ar fi Quizizz sau Kahoot in timpul orelor sau acasa impreuna cu studentii. As vrea sa mai impartasesc si cateva pagini de web, care mi se par foarte folositoare atat pentru un profesor cat si pentru un student. Sper ca toata lumea sa invete ceva distractiv si sper sa pot invata si eu multe in aceasta sesiune.

 

Andreea Costaș

Andreea Costas

Andreea Costaș activează în domeniul educației din 2006, predând germana și engleza ca și limbi străine în cadrul Babel Center, la început adulților și mai apoi și copiiilor. Cel mai important lucru în procesul educației este din punctul ei de vedere relația care se crează între părțile implicate, relație care poate ajuta foarte mult la eficiența învățării de ambele părți.

Această sesiune se dorește a fi o serie de activități practice care ajută la formarea grupului și la crearea unor bune relații între membrii grupului, care mai apoi vor facilita procesul de învățare. La fel cum înainte de a începe un antrenament este foarte important să facem “încălzirea”, la fel și în orice proces de învățare este foarte important să pornim pregătiți.



Erasmus+ineduScoala Babel