Partea a II-a: Conferință internațională - deschisă trainerilor CNV, profesorilor, formatorilor și tuturor celor implicați în dezvoltarea educației

Dialogul ca sursă a motivaţiei în educaţie

3 - 5 mai 2012

Conferința este dedicată profesorilor, formatorilor din insituții de educație a adulților, trainerilor CNV, directorilor de școli sau inspectorilor școlari, urmărindu-se crearea unui spațiu de dialog și inspirație pentru toți cei implicați în dezvoltarea educaţiei.

Vom începe conferinţa în seara zilei de 3 mai cu o cină uşoară, urmată de o scurtă introducere despre comunicarea nonviolentă.

A doua zi a conferinţei, 4 mai, este dedicată prezentărilor și atelierelor unde participanții vor putea:

 • afla despre modul în care comunicarea nonviolentă poate influența calitatea activității în domeniul educaţiei;
 • învăța din experienţele CNV în şcoli/ grădiniţe/ instituţii de educație pentru adulți din Europa;
 • explora cum să sprijine instituţiile şi educatorii în crearea de medii durabile, bazate pe motivaţie interioară şi recunoaştere necondiţionată.

În a treia zi a conferinţei, 5 mai, participanții sunt invitați, în cadrul grupurilor de lucru, să:

 • întâlnească alte persoane care doresc să depășească cultura pedepsei şi recompensei ca motivaţie şi să exploreze alternative pentru susținerea motivației;
 • cunoască persoane ce pun în practică CNV, pentru a explora posibile proiecte de cooperare şi dezvoltare de resurse care să introducă dialogul ca sursă de motivație în învăţământ;
 • intre în contact cu rezultatele cercetărilor făcute în medii educaționale unde CNV și-a găsit deja o aplicare.

Conferinţa se încheie cu un concert de pian al pianistei olandeze Mireille Heijltjes și o cină la ora 18:30.

Programul conferinței va include prezentări din partea British Council România cu privire la proiectele desfășurate în domeniul educației pentru democrație în școli.

Vor contribui cu prezentări și workshopuri

Monica Diaconu, Director de studii, Babel Center, România

Ierarhie în colaps = haos, comunitate, umanitate?

Aș vrea să ilustrez ce factori au contribuit la crearea unei comunități deosebite de profesori și studenți în contextul unei școli private de limbi străine în Timișoara și cum Comunicarea Nonivolenta joacă un rol în încercarea noastră de a aborda diferențele, dialogul și motivația interioară a fiecărui individ.

Marianne Göthlin, profesor si trainer certificat NVC, Suedia

Voi descrie experiența mea cu privire la modul în care profesorii ce folosesc dialogul bazat pe principiile comunicării nonviolente contribuie la invățarea și starea de bine a studenților lor. Voi raporta rezultate majore ale celor 20 de ani de când folosesc și pregătesc profesori cu privire la acest mod de comunicare, precum și evaluările unor proiecte educaționale NVC de lungă durată.

Robert Krzisnik, trainer certificat CNVC, Slovenia

"Adolescenții sunt absolut insuportabili!" este o frază comună pentru mulți dintre profesori. Cu trei adolescenți acasă și lucrând cu studenți în licee și universități, eu îi găsesc o sursă de inspirație și foarte frumoși. Nu e tot timpul ușor, bineînțeles. În primul rând aș dori să explorăm valorile specifice ale Generației Y și cum au apărut aceste valori. Apoi, voi împărtăși anumite strategii și procese de facilitare pentru o comunicare nonviolentă sau pur și simplu pentru stabilirea de legături cu studenții astfel încât învățarea să devină o experiență plăcută pentru toți cei implicați.

Ian Peatey, trainer britanic, certificat NVC, actual rezident în București

Voi împărtăși perspectiva unui barbat despre cum este să fi un părinte conștient de principiile Comunicării Nonviolente, provocările și efortul constant de a depăși distanța dintre stilul de educație mai strict în care eu am fost crescut și educatia prin alte moduri decât recompense și pedepse promovată prin Comunicarea Nonviolentă.

Ruxandra Popovici, Projects Manager - English and Education, British Council, Romania

Voi prezenta aspecte ale proiectelor in domeniul educatiei pentru cetatenia democratica si promovarea dialogului intercultural în scolile din România, arii centrale ale activitatii British Council.

Monica Reu, trainer certificat NVC, Romania

Voi impărtăși expriența introducerii Comunicării Nonviolente în două școli de stat din Bucuresti, respectiv un proiect de educație parentală ce îmi aduce multă bucurie și un sentiment profund de împlinire. ‘Educația empatică’ este un curs NVC dedicat părinților, ce, în mare parte la fel ca și mine, își doresc să creeze relații puternice cu copiii lor, relații bazate pe încredere și înțelegere reciprocă.

Louise Romain, trainer certificat NVC, Franța

Doresc să împărtășesc modul în care se pot face cereri/propuneri către grupuri :

 • cum se poate cere ceva într-un mod clar, realizabil, în momentul prezent chiar dacă e vorba de un grup de 30 de studenți
 • importanța solicitării de obiecții la o propunere
 • cum se poate reacționa la obiecții
 • cum se poate măsura dacă o propunere va funcționa sau nu

Penny Vine, trainer certificat NVC, UK

Îmi face o deosebită plăcere să relatez experiența mea în lucrul cu copiii de vârstă mică(de la naștere până la 8 ani). Doresc să impărtășesc experiența foarte puternică a interacțiunii cu un anumit copil -Charile- care m-a invățat foarte mult despre rolul motivației în educație. El va fi cu mine pentru a ilustra această experiență de interacțiune pentru ca noi toți să putem învăța din ea.

Guest speaker - Jim Bagnola, trainer internațional, executive coach , expert în domeniul de leadership și body-mind management, autor al cărții Becoming a Professional Human Being: How to Enjoy Stress-Free Work and Personal Happiness Using the Mind/Body/Work Connection.

Fie că suntem în situația să conducem o echipă sau să învățăm noua generație, noi suntem primii care beneficiem de felul în care gândim, facem sau spunem ceva. Lucrurile nu ni se ăntâmplă doar. Se întâmplă în noi. Dat fiind faptul că petrecem 60-70% din viața noastră la locul de muncă, o astfel de abordare ne dă posibilitatea să înțelegem cum modul în care ne raportăm la munca noastră poate fi diferit în aceste timpuri pline de stres. Orice alegere, orice gând sau acțiune are consecințe la nivelul corpului nostru, creând fie sănătate, fie ne-sănătate. Întrebarea este: “Lucrăm pentru a trăi sau pentru a ne distruge viața în această lume plină de instabilitate? ” Voi discuta 7 lecții pentru a ajunge la o relație armonioasaă Minte/ Corp și a atinge statutul de Professional Human Being(PHB) (Ființa umană profesională) în abordarea noastră cu privire la munca pe care o facem.


Preţ: Intenția NVCeD este de a păstra a doua parte a acestei săptămâni ca eveniment accesibil, cu o contribuţie din partea fiecărui participant, pentru a susţine costurile asociate cu lectorii străini și organizarea.

 • Până la data de 25/04/2012 - 60 € (platibili in lei la cursul zilei)

Înscriere
Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un email la monica@babelcenter.ro sau manuela@babelcenter.ro.


Taxă
Odată înregistrat, veţi primi mai multe detalii despre plata prin transfer bancar sau în numerar.


Limbă
În cadrul acestui eveniment, engleza este folosită ca limbă de comunicare. Există un traducător engleză - română pentru situațiile în care este nevoie de traducere; traducerea în alte limbi este organizată neoficial, la cerere.


Locație
Locația pentru ambele părţi ale acestui eveniment este Timişoara, România.


Cazare şi masă Camerele şi mesele au fost deja rezervate la preţuri cu discount. Vă rugăm să folosiți formularul de înscriere pentru a specifica numărul de nopți și de mese necesar. Plata pentru acesta se va efectua în RON direct la hotel.

Cazarea variază ca preţ în funcţie de gradul de confort:

 • 100 RON pe noapte, loc în cameră dublă, hotel de 3* (Casa Politehncii - http://www.upt.ro/casa2.php)
 • 43 RON pe noapte, cameră dublă, într-un hostel pentru tineri (Direcţia Taberelor Timiş)

Există un supliment de 60 RON pe noapte pentru cameră single.


Pentru anulări:

 • Dacă noi (organizatorii) suntem nevoiți să anulam, banii vă vor fi returnați integral.
 • Dacă trebuie să anulaţi rezervarea la sau înainte de 20 martie 2012, toate plăţile primite vor fi returnate - minus o taxă administrativă de 10 €.
 • Dacă trebuie să vă anulaţi rezervarea după 20 martie 2012, plata dvs. va fi returnată (minus taxa de 10€) numai dacă există participanți pe lista de aşteptare. Dacă suntem în imposibilitatea de a face acest lucru, atunci banii se vor pierde.

Dacă aveţi întrebări vă rugăm să contactaţi:
Organizator local: Monica Diaconu - monica@babelcenter.ro (RO/EN/FR)
Marianne Göthlin - marianne@cnvc.se (EN/SW)
Louise Romain - louise.romain@wanadoo.fr (EN/FR)
Towe Widstrand - towe.widstrand@humanmatters.se (EN/SW)