Când copiii spun NU

Cum ajungem de la refuz la dorinţă de cooperare
Atelier pentru părinţi cu Monica Reu

Timişoara, sâmbătă, 7 noiembrie / 10:00 - 13:00

“Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinte şi copil… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare.

În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei.

Cum putem, ca părinţi, să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri?
Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare?
Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”?
Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare?

Sunt întrebările pe care le vom aborda în cadrul acestui workshop adresat tuturor cadrelor didactice şi părinţilor ce îşi doresc să clădească alături de copiii lor o relaţie armonioasă şi de cooperare de o viaţă.

Atelierul va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie 10.00-13.00 la sediul Babel Education, spl. Tudor Vladimirescu nr. 9/9.
Taxa de participare: 90 lei/persoana sau 160 lei/cuplu (în cazul în care participă ambii părinți). Clientii Babel si al partenerilor în organizarea evenimentului beneficiaza de un tarif special de 80 lei/persoana sau 150 lei/cuplu (în cazul în care participă ambii părinți).
Pentru înscrieri și alte detalii folosiţi adresa de e-mail office@babelcenter.ro sau nr. de telefon 0722230452 (Manuela Murariu).


Monica Reu

Formator

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui mode de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală - fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiaș an a demarat programul Educație empatică - CNV pentru părinți , din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie și armonie în viața de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Ematică s-a bucurat de succes în București, Cluj Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Iași, Târgu Mureș, Constanța și ... Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-p programul Educație Empatică în școală și grădiniță, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sînpetru.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiți pe www.nonviolenta.ro.