Camera cu cărți în Centrul de Plasament din Recaș

An de an dorim să facem un bine celor care au nevoie de noi. Având frumoasa experiență a proiectului 1500 cărți - Biblioteca Copiilor - și în anul 2010 ne-am îndreptat interesul spre o altă categorie de copii: 60 de copii cu vărste cuprinse între 5 și 13 ani din Centrul de Plasament din Recaș se bucura acum de atenția și grija noastră. Cele două evenimente de Crăciun, “Christmas Market” și “Advent Event”, organizate de Babel Center, ne-au ajutat să strângem cele necesare pentru amenajarea unei camere minunate cu cărti.

În fiecare săptamână pornim la drum împreună cu voluntarii spre Recaș, acolo unde copiii ne așteaptă voioși și nerăbdători să afle ce le-am pregătit de data asta. Tolăniți pe covor, ascunși în cort sau incălecați pe-o buburuză copiii ascultă cu mare interes poveștile spuse de noi, iar mai apoi distractiva punere în scena a poveștii. Nu plecăm niciodata până nu hotărâm cărțile săptămânii ce așteaptă să fie răsfoite și citite de copii.

Este minunat să-i avem in jurul nostru pe acești copii deosebiți și să le oferim momente de liniște prin intermediul cărților.