EduVision își începe misiunea - grantul Erasmus+ îi duce pe formatorii Babel Education în Europa

Asociația Babel Education a obținut un grant Erasmus+, acțiunea cheie KA1 – Mobilități individuale de învățare cu ajutorul căruia viziunea “Să ne bucurăm de educație!” pe care asociația s-a angajat să o transforme în realitate devine un deziderat mai aproape de a fi palpabil pentru comunitatea noastră.

Proiectul EduVision a fost aprobat pentru finanțare de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Durata de desfășurare a proiectului este de 12 luni (1 octombrie 2016-30 septembrie 2017), grantul în valoare de 20.510 EUR făcând posibilă formarea internațională a 9 membri și voluntari ai asociației care cu ajutorul competențelor dobândite vor putea pune bazele unor programe de formare pe tema comunicării nonviolente și a învățării experiențiale în cadrul comunității locale de părinți și cadre didactice care își doresc să contribuie la un sistem educațional și un stil de parenting care să le servească copiilor de azi în a ajunge adulți cetățeni globali.

Manuela Murariu, Mihaela Damian se vor deplasa în cursul lunii noiembrie 2016 în Cehia pentru experiența a Intensive International Training în jurul conceptului de comunicare nonviolentă. Carmen Proteasa, Victor Dragos, Daniela Stuparu și Andreea Popa vor avea parte de o experiență de formare și un program de vizite în școli în Olanda în luna decembrie 2016, iar Cristina Stanimir, Claudia Cincheză și Monica Diaconu vor avea ocazia să aprofundeze conceptul de Compassionate Classroom ghidate de trainerul internațional și consultatul în educație Penny Vine în luna februarie a lui 2017.

În urma formărilor desfășurate formatorii noștri vor susține sesiuni de diseminare interne și publice la care ne așteptăm să atingem un grup țintă de minim 150 de persoane studenți la Știintele Sociale, părinți și cadre didactice care să fie inspirați de conceptele împărtășite de colegii noștri.

Le urăm mult succes în această călătorie minunată și îi așteptăm acasă cu entuziasm și dorință de a împărtăși!