Din nou... Săptămâna Altfel la Babel Education!

Așa cum ne-am obișnuit deja la Babel Education în cadrul Săptămânii Altfel avem ateliere din cele mai diverse, creative și utile.

Să ne bucurăm de educație din nou, așadar, vă propunem trei zile pline de activități care se bazează pe metodologia educației non-formale, participative și experiențiale. Unindu-și bucuria de a contribui și expertiza în diferite domenii de activitate, voluntarii Asociației Babel Education abia așteaptă să-și întâlnească participanții.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul 0726.50.44.87 (Sandra Horea).

Activitățile vor avea loc la sediul Babel Education: Bl. Tudor Vladimirescu, nr.9, ap. 4, et. 1 (în Biblioteca Copiilor și Centrul de Resurse pentru Profesori EduCafé).

Vă invităm să susțineți și alte activități organizate și faciltate de către Asociația Babel Education prin donarea sumei de 3 lei per participant. Vă mulțumim!

Iată programul propus:


OraMarti, 07.04Miercuri, 08.04Joi, 09.04
09.00-10.30Storytelling- un stop de magieThe 100 Languages of a StoryExperimente, experimente, experimente!Dragons and Super Powers
11.00-12.30Storytelling - valori, energie, bucurie21st century Teens - Learning with Lady GagaNo Fault ClassroomStorytelling through music
13.00-14.30Prezentare America de SudAtelier Hand-MadeDare to Care, BE an ethical consumer!


Storytelling - Un strop de magie

Intră în lumea poveștilor, o lume cu totul specială cum nu mai este alta.Un împărat, un ucenic și un pescar, fiecare cu povestea și pățaniile lui, te așteaptă. Împreună dăm tonul la joacă și învățăm despre bucurie, curiozitate și curaj.

Atelierul este dedicat copiilor între 6 și 8 ani.

Facilitat de Ana Fiț


The 100 Languages of a Story

Haideți să descoperim împreună ce se întâmplă!

Se ia o poveste scurtă dar frumoasă, se amestecă cu multă libertate de exprimare și tot felul de materiale, instrumente, tehnici și tehnologii. Adaugăm entuziasm adolescentin și voie buna. Rezultat? O explozie de creativitate.

Atelierul este dedicat elevilor claselor VII-XI

Facilitat de Monica Diaconu


The Power of Storytelling

Printre cărțile Bibliotecii Copiilor, într-un cadru primitor așezați confortabil pe covorul pufos copiii se pot bucura de magia unei povești prin activitati și metode de educație non-formală care ne vor ajuta să înțelelegem mai bine povestea, mesajul ei și valorile pe care le transmite.

Atelierul este dedicat copiilor între 6 și 9 ani.

Facilitat de Mihaela Iftime și Sandra Horea


21st century Teens - Learning with Lady Gaga

De unde își iau adolescenții noștri pasiunile și valorile? Cum ar putea ei să transmită mai departe ceea ce cred cu adevărat? Muzica este și a fost cel mai usor mijloc de a aduce tinerii împreună în jurul unei idei. Cu Lady Gaga învățăm despre campaniile Brave for ...! si Kind is the New Cool

Atelierul se va desfășura în limba engleză, dedicat cls. VIII-XI

Facilitat de Monica Diaconu


Prezentare America de Sud

America de Sud văzută prin ochii unui voluntar Babel Education. Vă invităm să vă hrăniți curiozitatea prin a participa la o prezentare interactivă despre Peru, Bolivia, Argentina și Brazilia.

Atelierul este dedicat tinerilor in clasele V-XII

Facilitat de Ramona Cărăpănceanu


Experimente, experimente, experimente!

Fizica pe placul tău! Dacă v-am stârnit deja curiozitatea, vă invităm să luați parte la un atelier în care vom crea diferite experimente de fizică. Experimentăm totul în practică.

Atelierul este dedicat copiilor între 8 și 14 ani.

Facilitat de Sebastiana Dekany.


No Fault Classroom

O clasă bazată pe dialog și empatie. Prin intermediul metodelor non-formale vom construi împreună un mediu în care colegii sunt adevărați camarazi de învățare.

Atelierul este dedicat elevilor în clasa a IV-a

Facilitat de Mihaela Cârdu


Atelier hand-made

Prima parte a atelierului presupune realizarea unui suport din hârtie pentru instrumentele de scris utilizând tehnica de împletire a fâșiilor de hârtie. Tehnica este una simplă, dar presupune o atenție deosebită. Scopul acestui atelier este de a dezvolta abilitățile kinestezice, atenția și creativitatea tinerilor participanți. A doua parte a atelierului presupune realizarea unui semn de carte haios reperezentând un animal la alegerea participanților, iar decorarea acestuia ține de imaginația și creativitatea acestora.

Atelierul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 10-12 ani.

Facilitat de Ioana Trifa și Karla Berdich Kun


Dragons and Super Powers

Un atelier în care elevii experimentează învățarea cu ajutorul metodelor non-formale, cu scopul de a ne depăși fricile legate de învățare și pentru a evidenția super-puterile fiecăruia.

Atelierul este dedicat tinerilor din clasa a VI-a.

Facilitat de Mihaela Cârdu


Storytelling through music

Un atelier în care poveștile se îmbină perfect cu muzica prin facilitarea unor activități de educație non-formală pe placul copiilor. Vom asculta și spune povești, vom cânta și ne vom folosi imaginația pentru a crea un decor cu totul deosebit poveștii alese.

Atelierul se va desfășura în limba engleză și este dedicat copiilor în clasa a III-a.

Facilitat de Mihaela Damian


Dare to Care, BE an ethical consumer!

Care este realitatea consumerismului de astăzi? De unde provin produsele pe care le cumpărăm în fiecare zi? Stă în puterea noastră să schimbăm lumea într-una mai bună? Vă invit să descoperim împreună!

Atelierul se va desfășura în limba engleză și este dedicat tinerilor de 15 ani.

Facilitat de Sandra Horea